HANGISTÁLLÓ
Sajtmajális
május 6-7

logo

HANGISTÁLLÓ

A Hangistálló a Vértes és a Gerecse lábánál, Budapesttől „csak egy ugrásnyira”, 42 km-re fekvő kis faluban, Nagyegyházán található, Bicske és Tatabánya, azon belül Óbarok és Szárliget között.
A régi Batthyány 50 tehenes istállóból kialakított kulturális épület már 2008 óta a ” zene és a szó” hazája, ez ihlette nevét is, így lett Hangistálló. A nívós komolyzenei koncertek, a népzenei sorozatok, az irodalom, a közösségi rendezvények helyszínekén a Fejér-megyei Értéktár tagjai között
szerepel.

Sajtmajális

2023. május 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap,
10 órától 18 óráig

A Hangistálló kulturális Kft. - a sajtos-kézműves vásároknak már több ízben otthont adó helyszínként - rendezi meg minden évben  a Sajtmajálist. A kézműves sajtok és egyéb, házilag készített élelmiszer termékek - borok, sörök, fűszeres mézek, lekvárok, lakodalmas sütemények, szarvasgombás termékek, füstölt áruk - mellett megtalálhatók a kecsketejes szappan, fazekas, bőrös, varrottas portékák is, idén gyöngy ékszerek és papírfonott termékek is gazdagítják a repertoárt. 
A két napos rendezvényen jól megférnek egymás mellett a kis komolyzenei koncertek, a népzenei produkciók, a táncház és a hagyományőrző programok is.

 

Kulturális programok

A rendezvényt a Vérteserdő Zrt. natúrkürt együttese nyitja. Fellép a Pannoniada gyermekkórus és a Mayer gyermek néptánc csoport Bicskéről, Laposa Julcsi
és együttese, a  Kubinyi Júlia trió,  a Kákics zenekar Iszkaszentgyörgyről, Baráth Gábor Mohácsról, valamint a Danubius vonósnégyes, Koppándi Jenő, Miklós Adél hegedűművészek, Fülöp Levente brácsaművész, Ribli Ilona csellóművész  vezetésével. Idén is megcsodálhatjuk Kassai Lajos Brázik-törzs lovasíjász csapatának látványos bemutatóját. 

 

Gyermek programok

A Satmajálison a legfiatalabb vendégeink sem fognak unatkozni! Mesés játszóparkkal várjuk a gyerekeket, ahol felfedezhetik készségfejlesztő játékainkat. Az állatsimogatóban kedves állatok várják az állatbarátokat. A jövő sakkmesterei pedig végig játszhatnak egy sakkpartit az óriás sakktáblán, közben a kisebbek a népi kosár-körhintán foroghatnak. A családdal vagy barátokkal a legjobb a mini golf, de aki nagyobb izgalomra vágyik, kipróbálhatja a szabadulószoba rejtelmeit. Ha valaki szívesen alkotna egy szép emléket, csatlakozhat az Öko-műhely kreatív foglalkozásaihoz. Az igazán kreatívak meg benevezhetnek a rajzversenyre a legjobb alkotásukkal, amelynek témája:
Anyák napi sajtos kalandok a Hangistállóban

Gasztronómia

Természetesen a gasztronómia is fontos része a kétnapos rendezvénynek, hiszen a híressé vált helyi specialitás, a kétféle túróval rakott sajtos puliszka is itt készül a búbos kemencében, a nyírségi gombócleves és a gulyásleves „társaságában”. A rendezvényre a belépés díjtalan!  A Sajtmajális a helyi termékek helybeni értékesítését és fogyasztásának népszerűsítését szolgálja. Példát és kitörési lehetőséget ad a mikro-, kis-, középvállalkozásoknak. A hazai sajtkultúrát népszerűsíti, amely által a lakosság ismerete bővül a magyar sajtokról, a tejtermékek előállítási folyamatairól, a sajtkészítő mesterségről.

A Hangistálló Kulturális NK Kft elérhetőségei: www.hangistallo.hu, hangistallo@obaroknet.hu,  

 

Ribli Ilona csellóművész,

művészeti vezető:  +36 30 560 3048,


Kolozsvári Mihály ügyvezető:  +36 30 959 4541


Cím: 2063 Óbarok-Nagyegyháza, Bányász u. hrsz.: 4004/20. Google keresés: Hangistálló koncertterem és rendezvény központ.

Az oldalunk jelenleg fejlesztés alatt. Új honlapunk elkészültéig facebook és instagram oldalainkon tud tájékozódni.