HANGISTÁLLÓ
Sajtmajális
május 28-29

logo

HANGISTÁLLÓ

A Hangistálló a Vértes és a Gerecse lábánál, Budapesttől „csak egy ugrásnyira”, 42 km-re fekvő kis
faluban, Nagyegyházán található, Bicske és Tatabánya, azon belül Óbarok és Szárliget között.
A régi Batthyány 50 tehenes istállóból kialakított kulturális épület immár 12 éve a ” zene és a szó”
hazája, ez ihlette nevét is, így lett Hangistálló. A nívós komolyzenei koncertek, a népzenei
sorozatok, az irodalom, a közösségi rendezvények helyszínekén a Fejér-megyei Értéktár tagjai között
szerepel.

Sajtmajális

2022. május 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap,
10 órától 18 óráig

A váli székhelyű Völgy Vidék Leader Egyesület tagjaként, a Hangistálló kulturális Kft. - a sajtos-kézműves vásároknak is több ízben otthont adó helyszínként - másodjára rendezi meg közösen a Sajtmajálist. A kézműves sajtok és egyéb, házilag készített élelmiszer termékek  - borok, sörök, fűszeres mézek,
lekvárok, sütemények, füstölt áruk - mellett megtalálhatók a fazekas, bőrös, varrottas portékák is.
A két napos rendezvényen jól megférnek egymás mellett a kis komolyzenei koncertek, a népzenei produkciók, a táncház és a hagyományőrző programok is.

 

Kulturális programok

Fellép a  Danubius vonósnégyes, Ribli Ilona és Kolozsvári Gergely csellóművészek, Könczey Árpád zeneszerző-koreográfus, és felesége Plugor Judit néptánc oktatók, Szokolai Dongó Balázs furulya és duda művész, Debreczeni-Kis Helga citera-, furulya-, koboz-művész, a Kalász banda, a bicskei Csillagszemű Debreczeni-Kis Helga citera, furulya, koboz, és a Kalász banda Néptáncegyüttes, a Rezeda néptáncegyüttes Vértesacsáról, a biatorbágyi népi énekes gyermekek, Dánél Katalin népi énekes  és a Kassai-féle lovas íjász hagyományőrzők, ezúttal a Brázik-törzs csapata.

Gyermek programok

A gyermekek szórakoztatásáról a programokkal egy időben, párhuzamosan sajtos-mese verseny, sajtos rajzverseny, fajátékok, ügyességi játékok, állatsimogató, és öko-műhely gondoskodik. Az idelátogatók megcsodálhatják a falu büszkeségét, a többszörös díjnyertes fríz "csodalovat", Aisót, közös fotót készíthetnek vele és a bátrabbak még a hátára is felülhetnek.

Gasztronómia

Természetesen a gasztronómia is fontos része a kétnapos rendezvénynek, hiszen a híressé vált helyi specialitás, a kétféle túróval rakott sajtos puliszka is itt készül a búbos kemencében, a nyírségi gombócleves és a gulyásleves „társaságában”. A rendezvényre a belépés díjtalan!  A Sajtmajális a helyi termékek helybeni értékesítését és fogyasztásának népszerűsítését szolgálja. Példát és kitörési lehetőséget ad a mikro-, kis-, középvállalkozásoknak. A hazai sajtkultúrát népszerűsíti, amely által a lakosság ismerete bővül a magyar sajtokról, a tejtermékek előállítási folyamatairól, a sajtkészítő mesterségről.

A Hangistálló Kulturális NK Kft elérhetőségei: www.hangistallo.hu, hangistallo@obaroknet.hu,  

 

Ribli Ilona csellóművész,

művészeti vezető:  +36 30 560 3048,


Kolozsvári Mihály ügyvezető:  +36 30 959 4541


Cím: 2063 Óbarok-Nagyegyháza, Bányász u. hrsz.: 4004/20. Google keresés: Hangistálló koncertterem és rendezvény központ.

Az oldalunk jelenleg fejlesztés alatt. Új honlapunk elkészültéig facebook oldalainkon tud tájékozódni.